021 52 41 15

TRODIMENZIONALNI I ČETVORODIMENZIONALNI ULTRAZVUČNI PREGLED

3D ultrazvučni pregled i 4D ultrazvuk: Dolazak bebe očekuje se sa velikim nestrpljenjem. Kako izgleda, na koga liči, kakavog je temperamenta? To su pitanja na koja se kao budući roditelji često vraćate. Na odgovore više ne morate da čekate do samog rođenja deteta.

Zahvaljujući pregledu tehnološki najnaprednijem 3D i 4D ultrazvuku, dobijate trodimenzionalnu sliku. To je film Vaše bebe u trenutku kada je gledate. Ukoliko se kasnije vratite tim snimcima ili slikama koje daje 3D pregled, iznenadiće Vas koliko su verno predstavljali sadašnji lik Vašeg deteta!

3D ultrazvučni pregled

Prednosti koje pruža ova tehnologija

Zbog svih prednosti koje pruža ova tehnologija, trudnoću više ne možemo ni da zamislimo bez ultrazvučnog pregleda. Ali za razliku od tradicionalnog 2D ultrazvuka, 3D i 4D Vam daju jasan uvid u to šta se dešava s Vašom bebom dok je u materici. U kasnijim fazama trudnoće to Vam daje mogućnost da je bliže upoznate. Uz pomoć 3D i 4D ultrazvuka možete videti i kako sisa palac, češka se ili Vam maše. Ukoliko Vam se baš posreći podariće Vam i prvi osmeh.

3D ultrazvučni pregled omogućava da pratite i kako se Vaše dete razvija

Ovim naučnim dostignućima došlo se i do bolje procene svih važnih aspekata razvoja ploda. Tu pre svega spada procena težine i kontrole vaskularnih karakteristika. 3D tehnika omogućila je da se na novi način prati pojava i grananje krvih sudova. Na taj način lakše se uočavaju eventualne nepravilnosti u grananju. Primenjuje se kako kod praćenja trudnoće, tako i za otkrivanje i ispitivanje tumora na genitalnim organima.

3D i 4D ultrazvučni pregled Vašeg deteta daju mogućnost snimanja određenih detalja koji kasnije mogu dodatno da se analiziraju. Osim kod praćenja trudnoće, 3D ultrazvučni pregled (trodimenzionalni ultrazvučni pregled) koristimo i za otkrivanje i ispitivanje tumora genitalnih organa.

4D ultrazvuk dobar je za trudnoću upravo zato što Vam daje mogućnost da jasno i realno vidite svoje dete. Istraživanja su pokazala da nakon što majka ugleda pokrete slične onima kod tek rođene bebe, ona uspostavlja još čvršću vezu sa njom i počinje više računa da vodi i o sebi i o detetu. S obzirom na to da pokrete bebe osete samo ukoliko uspeju da “uhvate” taj trenutak preko maminog stomaka, budućim očevima ovo je prilika da se upoznaju sa bebom i da upotpune odnos sa njom.

3D ultrazvučni pregled ne šteti ni bebi ni mami

U poslednjih 30 godina rađene su različite studije i njima nije dokazana štetnost ultrazvuka ni za majku ni za bebu. Ove dve tehnike razvijaju se godinama.  Zahvaljujući modernoj kompjuterskoj tehnologiji, poslednjih deset godina njihov razvoj znatno je ubrzan. Iako snimak ultrazvuka može imati bilo koju boju, u većini slučajeva bira se zlatno žuta jer se smatra da je izgledom najprijatnija.