Pozovite 021 52 41 15 [email protected]

3D ultrazvučni pregled i 4D ultrazvuk

3D ultrazvučni pregled i 4D ultrazvuk: Očekujete dolazak bebe sa velikim nestrpljenjem. Kako izgleda, na koga liči, kakavog je temperamenta? Zahvaljujući 3D i 4D ultrazvuku, videćete trodimenzionalnu sliku Vaše bebe u trenutku kada je gledate!

Trodimenzionalni i četverodimenzionalni ultrazvučni pregled

Na odgovore više ne morate da čekate do samog rođenja deteta. Zahvaljujući 3D i 4D ultrazvuku, dobijate rodimenzionalnu sliku. Ukoliko se kasnije vratite tim snimcima ili slikama koje daje 3D pregled, iznenadiće Vas koliko su verno predstavljali sadašnji lik Vašeg deteta!

Prednosti koje pruža trodimenzionalni i četverodimenzionalni ultrazvučni pregled

Zbog prednosti koje pruža ova tehnologija, trudnoću ne možemo da zamislimo bez ultrazvučnog pregleda.

Ali za razliku od tradicionalnog 2D ultrazvuka, 3D i 4D Vam daju jasan uvid u to šta se dešava s Vašom bebom dok je u materici. U kasnijim fazama trudnoće to Vam daje mogućnost da je bliže upoznate.

Uz pomoć 3D i 4D ultrazvuka možete videti i kako sisa palac, češka se ili Vam maše. Ukoliko Vam se baš posreći podariće Vam i prvi osmeh.

3D ultrazvučni pregled omogućava da pratite i kako se Vaše dete razvija

Ovim naučnim dostignućima došlo se i do bolje procene svih važnih aspekata razvoja ploda. Tu pre svega spada procena težine i kontrole vaskularnih karakteristika.

3D tehnika omogućila je da se na novi način prati pojava i grananje krvih sudova. Na taj način lakše se uočavaju eventualne nepravilnosti u grananju. Primenjuje se kako kod praćenja trudnoće, tako i za otkrivanje i ispitivanje tumora na genitalnim organima.

3D i 4D ultrazvučni pregled Vašeg deteta daju mogućnost snimanja određenih detalja koji kasnije mogu dodatno da se analiziraju. Osim kod praćenja trudnoće, 3D ultrazvučni pregled (trodimenzionalni ultrazvučni pregled) koristimo i za otkrivanje i ispitivanje tumora genitalnih organa.

4D ultrazvuk dobar je za trudnoću upravo zato što Vam daje mogućnost da jasno i realno vidite svoje dete. Istraživanja su pokazala da nakon što majka ugleda pokrete slične onima kod tek rođene bebe, ona uspostavlja još čvršću vezu sa njom i počinje više računa da vodi i o sebi i o detetu.

S obzirom na to da pokrete bebe osete samo ukoliko uspeju da “uhvate” taj trenutak preko maminog stomaka, budućim očevima ovo je prilika da se upoznaju sa bebom i da upotpune odnos sa njom.

3D ultrazvučni pregled ne šteti ni bebi ni mami

U poslednjih 30 godina rađene su različite studije i njima nije dokazana štetnost ultrazvuka ni za majku ni za bebu. Ove dve tehnike razvijaju se godinama.

Zahvaljujući modernoj kompjuterskoj tehnologiji, poslednjih godina njihov razvoj znatno je ubrzan. Snimak ultrazvuka može imati bilo koju boju, ali se u većini slučajeva bira zlatno žuta jer je izgledom najprijatnija.

3D ultrazvučni pregled i 4D ultrazvuk - health icon

Ginekološko-akušerska ordinacija BIOVITA

Dr Dragan Lugonjić
Naše uslugezakazivanje