Pozovite 021 52 41 15 [email protected]

Lečenje hlamidijskih infekcija soft laserom

Lečenje hlamidijskih infekcija podrazumeva tretman hlamidije soft laserom. Hlamidija je poznata kao tiha polna polest, jer se često dešava a simptomi izostanu. Ukoliko se hlamidija ne leči, može dovesti do sterilieta, i kod muškaraca, i kod žena.
Ova bolest može biti uzrok vanmaterične trudnoće ili spontanog pobačaja. Rano otkrivanje i lečenje hlamidijskih infekcija je veoma važno kako bi se sprečilo širenje s donjih delova genitalnog trakta na gornje.

Šta je hlamidija i hlamidijska infekcija?

Hlamidija je bakterija koja uzrokuje jednu od najčešćih polno prenosivih bolesti – hlamidijsku infekciju. Procenat inficiranih žena je od 4 do 12 odsto.

Kod adolescentkinja infekcija je mnogo češća i ide čak do 25 odsto. Statistika kaže da je jedna od deset seksualno aktivnih osoba inficirana ovom bolešću.

Kako se hlamidija prenosi?

Hlamidija se prenosi seksualnim kontaktom sa obolelom osobom, najčešće prilikom snošaja i analnim ili oralnim seksom. Može se preneti i vaginalnim porođajem sa inficirane žene na novorođenče.

Ukoliko se ne primeti i ne reaguje na vreme, trajno oštećuje polne organe i postaje jedan je od najčešćih uzročnika upale pluća kod novorođenčeta.

Može je dobiti svaka seksualno aktivna osoba. Veći broj partnera povećava rizik. Grlić materice kod tinejdžerki i mlađih devojaka nije potpuno zreo pa su one, ukoliko su seksualno aktivne, u posebnom riziku od infekcije.

Lečenje hlamidijskih infekcija softlaserom

Lečenje hlamidijskih infekcija antibioticima

Lečenje infekcije hlamidijom se sprovodi antibioticima istovremeno kod oba partnera. Ponekad je potrebno i do šest meseci da bi se infekcija konačno sanirala.

S obzirom na to da se sve češće javlja rezistentnost hlamidije na antibiotike, primena novih metoda koje pomažu u njenom bržem lečenju dobija na značaju.

Lečenje hlamidijskih infekcija Soft laserom

U borbi protiv hlamidije tretman soft laserom je pokazao odlične rezultate. Ovom tehnikom povećava se cirkulacija krvi, a time i antibiotika u lečenim delovima tela što pojačava efikasnost terapije.
U lečenju infekcije hlamidijom uz pomoć soft lasera mi iza sebe imamo bogato desetogodišnje iskustvo.

Ginekološko-akušerska ordinacija BIOVITA

Dr Dragan Lugonjić
Naše uslugePromocija