Pozovite 021 52 41 15 [email protected]

Kontakt – BIOVITA

Kontakt sa nama možete ostvariti na datoj adresi, putem telefona, emaila, ili da zatražite savet ili zakažete pregled putem ovog obrasca za kontakt.
Ukoliko imate pitanje, pogledajte „Najčešće postavljana pitanjima„.
Ako ne nađete željeni odgovor, nazovite nas ili nam pitanje pošaljite putem ovog formulara.
Vaša BIOVITA,
ginekološka ordinacija Novi Sad.

Email

Pošaljite nam Vašu poruku!

Osnovne informacije

Kontaktirajte nas ili nas posetite na datoj adresi:

Naša adresa (lokacija)

Željeznička12, Novi Sad (u centru blizu Glavne pošte)

Radno vreme:

  • 09:00-13:00 i 16:00-20:00
  • 09:00-12:00 – subotom

Brojevi telefona

Fiksni: (021) 52 41 15
Mobilni: (063) 54 66 80

Najčešća pitanja i odgovori

Šta je 4D ultrazvučni pregled?

4D ultrazvučni pregled je najdetaljniji i najpouzdaniji pregled ploda tokom trudnoće u kome lekar pregleda fetus od glave do pete.
4D ultrazvučni pregled stavlja fokus na bebu.
Bitno je da žena zna da ima kome da se obrati ukoliko dođe do problema i tu do punog izražaja dolazi 3D i 4D ultrazvuk.

 

Zašto je ekspertni ultrazvučni pregled toliko važan?

Ekspertni ultrazvučni pregled (Ekspertni ultrazvuk) je važan, jer se njime započinje se ukupnim pregledom fetusa. Utvrđuje se položaj placente, mere se glava, stomak i ekstremiteti. Sve to je neophodno kako bi se odredila gestacijska dob ploda i procenili njegov rast i razvoj.
Nakon toga, pažnja se posvećuje fetalnoj anatomiji. To podrazumeva više pregleda organa i struktura. Da bi se to uspešno realizovalo koriste se 3D i 4D tehnologije snimanja.
Zdravlje žene i njenih reproduktivnih funkcija, presudno je za sreću i uspeh na svim ostalim poljima. Zato je važno da žena zna kome da se obrati ukoliko dođe do nekih problema.

Šta obuhvata ekspertni 4D uktrazvuk?

Pored kontrole razvoja strukture, 4D ultrazvuk uključuje i procenu funkcije. Vaš lekar na ovom pregledu prati fetalni koštani sistem, krvni sistem, kičmeni stub, mozak i srce, zatim lice, pluća, jetru, želudac, creva, bubrege, nadbubrežne žlezde i mokraćnu bešiku. 

Takođe prati polne karakteristike, pupčanu vrpcu, posteljicu, plodovu vodu i i količinu plodove tečnosti, matericu i sve okolne organe. Kod ploda je neophodno pregledati i očna sočiva, ekstremitete i pokrete ploda, kao i kontinuitet prednjeg trbušnog zida i dijafragme.

Koje su prednosti 3D i 4D ultrazvuka?

Zbog svih prednosti koje pruža ova tehnologija, trudnoću više ne možemo da zamislimo bez ultrazvučnog pregleda. 3D i 4D daju jasan uvid u to šta se dešava s bebom dok je u materici.
U kasnijim fazama trudnoće to je mogućnost da je bliže upoznate. Uz pomoć 3D i 4D ultrazvuka možete videti kako sisa palac, češka se ili Vam maše, a možda Vam podari i prvi osmeh.

Kada se i kako radi pregled 4D ultrazvukom?

4D ultrazvuk predstavlja detaljan pregled sonoanatomije i morfologije ploda. Cilj je rano otkrivanje eventualnih anomalija ploda. Prvi pregled se radi u periodu od 11-14 NG, kada se sagledava morfologija ploda. Zatim se gleda debljina nabora na bebinom vratu, takozvana nuhalna translucencija (NT). Ako je vrednost NT veća, veći su izgledi da beba ima neki od hromozomskih aberacija, Daunov sindrom, Edvardsov, Patau sindro i dr. 
Takođe, sagledavamo prisustvo i veličinu nosne kosti, jer njeno prisustvo smanjuje rizik za Daunov sindrom. Merimo vrednost frontomaksilarnog ugla, postojanje ili odsustvo trikuskidalne regurgitacije i protok kroz ductus venosus. Nazovite nas!

Kontakt Biovita

Ginekološko-akušerska ordinacija "BIOVITA", dr Dragan Lugonjić

Ginekološko-akušerska ordinacija BIOVITA

Dr Dragan Lugonjić
Naše uslugePromocija